vrijdag 30 juli 2010

13 redenen om geen melk te drinken

16 November 2009 16 17:29
Een paar weken terug las ik weer wat nieuwe informatie over eieren in het boek "Een leven lang fit".
Natuurlijk had ik al meer dan genoeg redenen om geen ei te eten, (waarom zou je de ovulatie van een kip eten? Ik eet mijn eigen ovulatie toch ook niet? haantjes worden in de versnipperaar gegooid omdat ze geen eieren kunnen leggen, de bio-industrie, en de eieren in het doosje biologische eiren zijn niet altijd biologisch) maar het is altijd leuk om nog meer reden te kunnen verzamelen.
Mensen eten de eieren vanwege de proteïne, maar proteïne kunnen we alleen opnemen wanneer ons lijf het zelf aanmaakt uit aminozuren.
In eieren zitten aminozuren, maar die gaan verloren wanneer je ze bakt of kookt.

Kippen schijnen ook nog eens arsenicum te krijgen om parasieten te doden en de eiproductie te stimuleren. Dat gif komt ook in de eitjes terecht en in het lijf van de wezens die ze opeten.
geciteerd uit het boek
"Eieren bevatten ook zwavel wat een zware belasting vormt voor lever en nieren. Het lichaam heeft geen behoefte aan iets dat stinkt. laat op een warme dag maar eens een ei op je stoep vallen en laat het acht uur liggen. ruik dan de rottingsgeur maar eens. Er is geen verschil met eieren die acht uur lang in je lichaam vertoeven. de volgende ontlasting na de consumptie van eieren zal daarvan getuigen"

Het boek "Een leven lang fit" komt uit 1985 en was een enorme bestseller. (Jammer dat ik nog niet kon lezen toen ik 1 was.) Ook wordt er in uitgelegd waarom vlees en zuivel zo ontzettend slecht is. De info is al zo lang bekend. Waarom lopen er dan nog zoveel mensen rond die vlees, zuivel en eieren eten?

Nu ik het er toch over heb, laat ik dan nog even voortborduren op zuivel.
Een aantal reden om geen zuivel te drinken:
1. zuivel is bedoeld voor een kalf, tenzij je moeder een koe is, heb je geen logische aanleiding om koemelk te drinken.
2. Als je een mens uit de uiers van een koe zou zien drinken, zou je diegene voor gek verklaren. Waarom vind je het dan wel normaal om te drinken als het eerst in een pak is gestopt?
3. zuivel laat een kalf 300% groeien, jou laat het ook groeien, maar niet op de manier waarop jou wilt. Het laat je door de enorme hoeveelheid vetcellen namelijk enkel in de breedte groeien.
4. Zuivel bevat pus, als er 8 uur per dag 7 dagen per week aan je tieten wordt gezogen, krijg je namelijk ontstoken tietjes. Maak je geen zorgen, de pus is gesteriliseerd, net als alle zogenaamde goede elementen die in de melk zouden zitten. Het is niks meer waard.
5. Melk wordt gedronken vanwege de calcium. Maar de calcium uit melk is niet opneembaar, omdat er geen magnesium in zit. (calcium wordt alleen opgenomen in combinatie met magnesium) en omdat het een ander soort calcium is dan het calcium wat in fruit en groente zit. De moleculen zijn ook te groot om door het lijf te worden opgenomen.
6. Melk veroorzaakt slijm in je lijf, waardoor slechte stoffen heel moeilijk afgevoerd kunnen worden met het gevolg dat je dikker wordt en een lelijke huid krijgt. Er wordt vaak gezegd dat veganisten er bleek uit zien, maar juist de mensen die veel zuivel gebruiken zullen er bleek en ongezond uitzien.
7. In melk zit caseïne, een megaplakkerig goedje wat in de sterkste houtlijmsoort wordt gebruikt.
8. In melk zit lactose, wat door een volwassen zoogdier niet kan worden afgebroken, met het gevolg dat slechte bacteriën zich in je darmen verzamelen die zelfs kunnen leiden tot kanker.
9. Om een koe melk permanent melk te laten geven moet ze ieder jaar een kalf eruit gooien. Na de geboorte wordt het kalf onmiddellijk weggehaald, om het vervolgens opzettelijk 6 maanden bloedarmoede te geven en er lapjes kalfvlees van te maken.
10. Een melkkoe geeft gemiddeld 8.000 liter per jaar. Dit kost per dag evenveel energie als 8 uur hardlopen. http://www.wakkerdier.nl/vee-industrie/melkkoeien.php
11. Drie van de vier koeien hebben klauwontstekingen waardoor ze alleen met pijn kunnen lopen
12. Een koe wordt normaal gesproken 30 jaar, in de melkindustrie worden ze hooguit 6, ze zijn met 4 jaar al behoorlijk versleten.
13. Er zijn genoeg alternatieven voor melk, sojamelk, havermelk, rijstmelk, quinoamelk, amandelmelk. Je kunt de rest van je leven nog witte drankjes blijven drinken met dezelfde structuur en zachte (lekkerdere) smaak als koeienmelk. Ook kun je een zwangere collega, buurvrouw, familielid, kennis vragen, of je bij haar wat melk mag tappen.

Dit is nog maar het tipje van de sluier, er zijn nog waarschijnlijk nog 200 reden om geen melk te drinken. Misschien kun je zelf nog een leuke reden toevoegen in een reactie?
Ik zou het heel knap vinden als je nu nog redenen hebt om wel melk te drinken. Tenzij je vindt dat het "lekker" vinden van melk bovenstaande redenen om het niet te drinken overtreft.

1 opmerking: